Α.
ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Μ.Π.Ε.)

1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αποκατάστασης – βελτίωσης υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης Πολυγύρου, Βραστάμων και Σανών {ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ} 

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Τοποθεσια: Πολύγυρος Νομού Χαλκιδικής
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά στη βελτίωση του δικτύου Ύδρευσης του Πολύγυρου Χαλκιδικής, με κατασκευή νέου συμπληρωματικού εξωτερικού αγωγού μεταφοράς νερού μήκους 1.500μ, αντικατάσταση σε μεγάλο βαθμό του υφιστάμενου δικτύου και επέκτασή του για την πλήρη κάλυψη του οικισμού εντός σχεδίου. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Β.

2. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου αποχέτευσης οικισμών Δήμου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης 

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Τοποθεσια: Χορτιάτης, Εξοχή, Ασβεστοχώρι Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕ Χορτιάτη μέσω καταθλιπτικού και βαρυτικού αγωγού μήκους 14χλμ, και συγκεκριμένα τα τοπικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Χορτιάτη Εξοχής και Ασβεστοχωρίου με τη βοήθεια τοπικών αντλιοστασίων, καθώς και δύο μεγάλα αντλιοστασία του ΚΑΑ ΔΕ Χορτιάτη. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Β.

3. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων διευθέτησης ρεμάτων για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Θερμαϊκού

Πελάτης: Υ.ΜΕ.ΔΙ. / Δ.Α.Ε.Ε.
Τοποθεσια: Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών Περαίας, Ν. Επιβατών και Αγ. Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για έργα σε επτά (7) ρέματα του Δήμου και οι παρεμβάσεις αφορούν την κατασκευή κλειστών κιβωτίων και έργων διευθέτησης κοίτης κατάντη της Λεωφόρου Θεσ/νίκης – Περαίας, καθώς και την κατασκευή αναβαθμών ανάντη αυτής. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α2.

4. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των Ανισόπεδων Κόμβων Νέας Ραιδεστού και Περιστεράς της σύμβασης “Συνδέσεις Εγνατίας με οδικό δίκτυο. Θέρμη – Γαλάτιστα”

Πελάτης: Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. / Γ.Γ.Ε./Δ.Ο.Υ. (πρώην Δ.Μ.Ε.Ο.)
Τοποθεσια: Ν. Ραιδεστός, Περιστερά Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά του δύο νέους Ανισόπεδους Κόμβους Νέας Ραιδεστού και Περιστεράς, με τα τεχνικά τους έργα (γέφυρες) και τα απαραίτητα έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης των κόμβων. Το έργο ανήκει στην 1η ομάδα Αυτοκινητόδρομοι και οδοί ταχείας κυκλοφορίας και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α.

5. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αντιπλημμυρική προστασία παράκτιων οικισμών Στρυμονικού Κόλπου (Ασπροβάλτα – Ν. Βρασνά Ν. Θεσσαλονίκης)

Πελάτης: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / Δ.Τ.Ε.
Τοποθεσια: Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η ΑΕΠΟ αφορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παράκτιων οικισμών Στρυμονικού Κόλπου. Πρόκειται για έργα σε εννέα (9) ρέματα του Δήμου Βόλβης και οι παρεμβάσεις αφορούν την κατασκευή κλειστών κιβωτίων και έργων διευθέτησης κοίτης κατάντη της Εγνατίας Οδού (Ε.Ο.), καθώς και την κατασκευή αναβαθμών/φραγμάτων-δοκών ανάντη της Ε.Ο. (έργα ορεινής υδρονομίας). Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α2.

6. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αντιπλημμυρική προστασία Δ.Δ. Μαραθούσας

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ
Τοποθεσια: Μαραθούσα Νομού Χαλκιδικής
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά την κατασκευή ανοικτού επιφανειακού αγωγού (τάφρου) μεταφοράς πλημμυρικών νερών μήκους 600μ. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Β.

7. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ανισόπεδου Κόμβου Πέλλας στη σύνδεσης του Δ.Δ. Πέλλας του Δήμου Πέλλας με την νέα Ε.Ο. Θεσνίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – π.Γ.Δ.Μ.

Πελάτης: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / Δ.Δ.Ε.
Τοποθεσια: Πέλλα Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά την κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου με αναβάθμιση υφιστάμενου Ισόπεδου Κόμβου στη Νέα Πέλλα με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Ε.Ο. σε οδό διαχωρισμένης επιφάνειας (κατηγορίας ΑΙ ταχείας κυκλοφορίας). Το έργο ανήκει στην 1η Ομάδα Έργα Οδοποιίας (υπεραστικοί ανισόπεδοι κόμβοι) και κατατάσσεται στην 1η κατηγορία, υποκατηγορία 2η.

8. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διερεύνησης λύσεων – διαμόρφωσης ρεμάτων και ορισμένα δίκτυα ακαθάρτων περιοχής Ωραιοκάστρου

Πελάτης: Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.
Τοποθεσια: Ωραιόκαστρο Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

9. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων Ύδρευσης του Συνδέσμου Δήμου Ιερισσού και Κοινοτήτων Νέων Ρόδων – Αμμουλιανής – Ουρανουπόλεως

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (νυν ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ)
Τοποθεσια: Ουρανούπολη Νομού Χαλκιδικής
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά τα έργα για τη διανομή νερού (εξωτερικό υδραγωγείο και αγωγός μεταφοράς νερού μήκους 25χλμ) από υδρογεωτρήσεις στη θέση Κάμπος Κρυονερίου στην ΙΕΡΙΣΣΟ Χαλκιδικής προς τους οικισμούς ΙΕΡΙΣΣΟΥ – Ν. ΡΟΔΩΝ – ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ – ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΙ – ΚΟΥΜΙΤΣΑΣ. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α2.

10. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών Δήμου Ορμύλιας Χαλκιδικής

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΟΡΥΛΙΑΣ
Τοποθεσια: Ορμύλια Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Π.Ο. αφορά τα έργα διευθέτησης και αποκατάστασης κοίτης και πρανών ρέματος στην Ορμύλια και εσωτερικό δίκτυο ομβρίων του οικισμού, καθώς και τα έργα διευθέτησης και αποκατάστασης της κοίτης δύο ρεμάτων στα Ψακούδια. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α2.

Β.
ΦΑΚΕΛΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Ε.Π.Ο.

1. Φάκελος Ανανέωσης Περιβαλλοντικών Όρων του “ΚΟΜΒΟΣ 11 – ΘΕΡΜΗ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ”

Πελάτης: Υ.ΥΠΟ.ΜΕ. / Γ.Γ.Ε./Δ.Ο.Υ. (πρώην Δ.Μ.Ε.Ο.)
Τοποθεσια: Ν. Ραιδεστός, Περιστερά Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η ανανέωση Ε.Π.Ο. αφορά αυτοκινητόδρομο στο τμήμα Κόμβος Κ11 – Θέρμη – Γαλάτιστα συνολικού μήκους 16,6km, που περιλαμβάνει και το υπό μελέτη τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα μήκους 12,3km με νέα χάραξη ή διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού, μελέτη δύο Ανισόπεδων Κόμβων Νέας Ραιδεστού και Περιστεράς, μελέτη τεχνικών (γεφυρών Α.Δ. & Κ.Δ.) καθώς και χάραξη παράπλευρου δικτύου και αποκατάσταση υφιστάμενων οδών. Για τα παραπάνω οδικά έργα μελετήθηκαν και όλα τα απαραίτητα υδραυλικά έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης οδών και κόμβων. Το έργο ανήκει στην 1η ομάδα Αυτοκινητόδρομοι και οδοί ταχείας κυκλοφορίας και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α1.

2. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κάθετου Άξονα 60 «Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας» (Κωδ. Αναφ. 4306)

Πελάτης: ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
Τοποθεσια: Προμαχώνας, Σέρρες Νομού Σερρών
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η τροποποίηση Ε.Π.Ο. αφορά τη βελτίωση οδού στο συνολικό τμήμα Σέρρες – Προμαχώνα (τετράϊχνη οδό ταχείας κυκλοφορίας) συνολικού μήκους 36,5km, που περιλαμβάνει και το υπό μελέτη τμήμα Χριστός – Κ. Αμπέλα μήκους 10,2km με τροποποίηση χάραξης ή διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού, βελτίωση τριών Ανισόπεδων Κόμβων Μελενικιτσίου, Παλαιοκάστρου και Βαμβακόφυτου, καθώς αποκατάσταση υφιστάμενου παράπλευρου δικτύου και αγροτικών οδών. Για τα παραπάνω οδικά έργα μελετήθηκαν και όλα τα απαραίτητα υδραυλικά έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης οδών και κόμβων. Το έργο ανήκει στην 1η ομάδα Έργα χερσαίων και εναέριων μεταφορών και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α1.

3. Λειτουργία συλλογικού αρδευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Πορταριάς και κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα Ανάσχεσης Ροής και Συγκράτησης Φερτών Υλών Χειμάρρου Σημάντρων – Πορταριάς σε υφιστάμενη δεξαμενή άρδευσης

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Τοποθεσια: Πορταριά Νομού Χαλκιδικής
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η τροποποίηση Ε.Π.Ο. αφορά την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού μήκους 2.375m περίπου ο οποίος έχει σκοπό να μεταφέρει (με τη βοήθεια αντλιοστασίου) ποσότητα νερού ίση με 250.000 m3/αρδευτική περίοδο από το φράγμα στην δεξαμενή. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α2.

Γ.
ΦΑΚΕΛΟΙ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ (Π.Π.Δ.)

1. Περιβαλλοντική μελέτη αρδευτικού δικτύου και αγωγών μεταφοράς νερού στην περιοχή “ΠΛΑΤΑΝΙΑ” του Τ/Δ Ν.Τρίγλιας

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Τοποθεσια: Νέα Τρίγλια Νομού Χαλκιδικής
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων αρδευτικού δικτύου σε έκταση 1000 στρμ και αγωγού μεταφοράς νερού μήκους 3,2 χλμ. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Β.

2. Περιβαλλοντική μελέτη για την διευθέτηση τμήματος του υδατορέματος, με αριθμό διανομής 1167 πλησίον τη οδού Λήμνου στη Δ.Ε. Πανοράματος

Πελάτης: ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Τοποθεσια: Πανόραμα Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων (εκβάθυνσης, εξυγίανσης κοίτης) που αφορούν στη διευθέτηση τμήματος ρέματος μήκους 606 m (του με αριθμό διανομής 1167 ρέματος) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη έως την οδό Ελευθερίας. Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Β.

Δ.
ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (Ε.Ο.Α.)

1. Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία παράκτιων οικισμών Στρυμονικού Κόλπου (Ασπροβάλτα – Ν. Βρασνά Ν. Θεσσαλονίκης)

Πελάτης: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / Δ.Τ.Ε.
Τοποθεσια: Σταυρός, Βρασνά, Ασπροβάλτα Νομού Θεσσαλονίκης
Κατηγορία μελέτης: 27

Σύντομη περιγραφή: Η Ε.Ο.Α αφορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παράκτιων οικισμών Στρυμονικού Κόλπου. Πρόκειται για έργα σε εννέα (9) ρέματα του Δήμου Βόλβης και οι παρεμβάσεις αφορούν την κατασκευή κλειστών κιβωτίων και έργων διευθέτησης κοίτης κατάντη της Εγνατίας Οδού (Ε.Ο.), καθώς και την κατασκευή αναβαθμών/φραγμάτων-δοκών ανάντη της Ε.Ο. (έργα ορεινής υδρονομίας). Το έργο ανήκει στην 2η ομάδα Υδραυλικά Έργα και κατατάσσεται στην Κατηγορία Α2.